ORGANIZACIJA

[organizacija][bsummary]

MLADA

[mlada][grids]

MLADOŽENJA

[mladoženja][bleft]

DEKORACIJE

[dekoracije][twocolumns]

5 modnih pravila za mladoženje


Stil oblačenja vašeg mladoženje možda nije na listi razloga zašto se udajete baš za njega, ali ne brinite - ovo je pravo vrijeme da vi uskočite sa svojim pravilima i idejama.


Mladozenja odjela
PHOTO BY maria lamb

1. Odjelo treba da ispuni osnove formalnosti


Mladoženjino odijelo treba da odgovara prostoru i atmosferi vašeg vjenčanja. Ako se radi o manjoj proslavi koja će se održati u toku dana ili na otvorenom, ono može biti nešto ležernije tj. svjetlijih boja kao što je bež ili svijetlo plava. Ukoliko je u pitanju večernja dvoranska ili hotelska atmosfera idite ili na dobro prilagođeno odijelo u boji ili na crno odijelo sa kravatom (smoking).
Imaćete luksuzno vjenčanje i mislite da trebate pojačati utisak? U ovom slučaju obucite bijelu košulju, bijelu leptir mašnu i neizostavan frak.

2. Mladoženjino odijelo uskladiti sa vjenčanicom


Ovo je očigledno pravilo, ali ipak treba da se spomene. Vaša svadba je jedinstvena prilika da pokažete svoj stil u paru što predstavlja zajednički napor. Još jedna otežavajuća okolnost je pravilo i vjerovanje da mladoženja ne treba da vidi nevjestu u vjenčanici prije vremena. Ako je vjenčanica klasično balska, odijelo svakako ne bi trebalo biti npr. laneno. U tom slučaju odaberite crni smoking. Druge kombinacije koje odlično pristaju su: rustična čipkana haljina i sve nijanse bež odijela, kao i gradska, pojednostavljena šik vjenčanica i usko sivo odijelo.

3. Formu odijela prilagoditi obliku tijela


Ako ste visoki i mršavi, odlično za vas jer će vam većina krojeva dobro stajati. Kako biste dobili na masi u gornjem dijelu tijela, probajte odijela sa duplim kopčanjem koja će učiniti da izgledate šire. Ukoliko želite izgledati mršavije birajte malo uže odijelo u struku. Još jedno opšte poznato pravilo je da tamnije boje čine siluetu užom, dok je svjetlije vizuelno šire. Niži muškarci trebaju tražiti sakoe sa dva ili tri kopčanja niže postavljena koja će izdužiti figuru.

4. Pravila koja odijelo treba da ispuni


Čak i najskuplje odijelo če izgledati loše ukoliko vam ne pristaje. Pored toga morate da budete pokretni i da vas ne sputava, pa tako uradite nekoliko čučnjeva i podizanja ruku kako biste privjerili da li vam je preusko ili prekratko. Evo nekoliko osnovnih pravila na koja trebate obratiti pažnju:

- rukavi odijela trebaju da padaju do zgloba, a košulja treba da bude oko 1cm duža, tj. da se vidi 1cm manžetne;
- šlic mora biti u potpunosti zatvoren, čak i kada sjednete, ako se otvori to znači da su vam hlače preuske;
- hlače trebaju prekrivati 1/3 pete cipela kada stojite;
- neka kravata bude čvrsto stegnuta oko kragne.

5. Mladoženjini detalji treba da se istaknu


Da bi se postigao potpuno jedinstven stil ključ je u detaljima. Kako da upotpunite svoj izgled pogledajte na linku Mladoženin izgled upotpunjen detaljima. Izaberite posebnu kravatu, leptir mašnu, maramicu za rever, tregere ili manžetne. Ako je vaše vjenčanje u određenoj boji, neka mladoženjini dodaci budu u istoj nijansi, kao npr. na linku Vjenčanje u indigo plavoj boji.



Нема коментара: