ORGANIZACIJA

[organizacija][bsummary]

MLADA

[mlada][grids]

MLADOŽENJA

[mladoženja][bleft]

DEKORACIJE

[dekoracije][twocolumns]

Bidermajeri od žutog cvijeća - ideje za vjenčanja


Koje cvijeće odabrati za žuti bidermajer?


Za žutu boju uglavnom vlada sujevjerno mišljenje u narodu da je ona označava ljubomoru. Međutim, ukoliko se udaljimo od sujevjerja primijetićemo da je žuta takođe boja sunca, pa samim tim i simbol radosti, mira i slobode. U mnogim zemljama postoji vjerovanje da ova boja donosi sreću i blagostanje, što je svakako dobro za mladu porodicu koja se tek zasniva.

Kada su u pitanju vjenčanja, parovi se danas sve više okreću detaljima, pa tako i neobičnim cvjetnim aranžmanima upadljivih i neočekivanih boja.

Buketi su veoma važna dodatna oprema na samoj svadbenoj ceremoniji. Jedan obavezno nosi mlada, drugi kuma, ali i djeveruše ukoliko ih imate. Oni moraju biti usklađeni sa mladoženjinim izgledom, kao i kompletnim aranžiranjem vjenčanja. Za koje cvijeće ćete se odlučiti ostaje na vama, a mi smo tu da vam pomognemo u odabiru. U nastavku pogledajte neke od najljepših žutih bidrmajera koje smo izdvojili za vas.

Bidermajeri od žutih ruža


Najromantičnije cvijeće od svog, ruže, čine da svaki buket izgleda prelijepo i elegantno. Dolaze u različitim bojama tako da nema potrebe da brinete da li ćete pronaći pravu nijansu koja vam odgovara. Mogu biti u obliku otvorenog cvijeta i poluzatvorenih pupoljaka. Kada su u pitanju bidermajeri birajte ih monohromatske žute ili u kombinaciji sa drugim bojama cvijeća.

Buket bidermajer zuti ruze


Buketi od žutih kala


Kala, prekrasan tropski cvijet koji se najčešće može naći u bijeloj, a rijeđe u žutoj i drugim bojama. Simbol je nježnosti i elegancije zahvaljujući dugoj skabljiki i glatkim laticama. 
Svaka mlada koja ponese buket od kala izgledaće prefinjeno i graciozno, a naročito će se istaći ako on bude u neočekivanoj žutoj boji. Ovakvi bidermajeri su uglavnom pojednostavljeni, ne zahtijevaju puno ukrasa ni dodataka, a za dekorisanje je sasvim dovoljna odgovarajuća satenska traka koja će upotpuniti elegantan izgled buketa.

Buket bidermajer zute kale


Buketi ža vjenčanja od suncokreta 


Ni jedan cvijet ne simboliše svjetlost koliko suncokret. Njegova krupna unutrašnjost uokvirena jarkom žutom bojom činiće predivan kontrast bijeloj haljini, što će se vašem fotografu naročito dopasti. Veoma su otporni, sa čvrstom, postojanom stabljikom, tako da sigurno nećete morati razmišljati da li će vam se bidermajer raspasti na dan same ceremonije vjenčanja.

Bidermajer od suncokreta


Bidermajeri od žutih gerbera


Nježni cvijet promjera od 8 - 12 cm, gerber, odavno je stekao popularnost među cvjećarima. Nebičan je po tome da mu se noću latice zatvaraju, a zatim ponovo otvaraju sa prvim zrakama sunca. Stabljika im je nježnja, tako da će cvjećar umećući u nju taknu žicu buketu dati čvrst, željeni oblik. Za elegantan bidermajer dovoljno je svega nekoliko cvjetova žutih gerbera.

Bidermajer od zutih gerbera


Craspedia ili ukrasne tratančice za bidermajere


Craspetija, predivne žute kuglice rastu u Australiji i na Novom Zelandu. Kod nas su im najsličnije ukrasne tratančice ili tratančice glavičastog rasta koje takođe rastu kao kuglice. Neobične su i odlično će izgledati u buketima, ali i kao cvjetić za mladoženjin rever.

Zuti bidermajer buket za vjencanje


Buketi od žutog poljskog cvijeća


Bidermajer svakako treba da odražava vaš stil, pa ukoliko ste ležerna mlada koja teži savršenom rustičnom vjenčanju, najbolji izbor za vas je buket od sviježeg poljskog cvijeća. Idealni su za proljećne svadbene proslave, naročito na otvorenom i u pripodi. Svaka mlada koja ponese ovakav buket izgledaće ljupko i zavodljivo.

Нема коментара: