ORGANIZACIJA

[organizacija][bsummary]

MLADA

[mlada][grids]

MLADOŽENJA

[mladoženja][bleft]

DEKORACIJE

[dekoracije][twocolumns]

Kako napraviti bidermajer - buket za vjenčanje


Uradi sam buket za vjenčanje

Kreativna ste mlada ili jednostavno želite da uštedite na svadbenim dekoracijama... Na pravom ste mjestu, jer smo za vas pripremili jednostavno uputstvo kako da same napravite predivan buket za vjenčanje.
  
Potrebno vam je:

  • - cvijeće po izboru (raznobojne ruže) i grančice s lišćem, svježe ili umjetno
  • - makaze
  • - ljepljiva traka
  • - ukrasna traka za dekoraciju

Podesite svoj radni prostor imajući u vidu da ćete praviti nered. Najbolje bi bilo da buket pravite vani. Počnite sa izradom korak, po korak:

1. Ukoliko radite sa svježim ružama uklonite svo lišće i trnje sa stabljike, a ostavite nekoliko listova na vrhu. Neka sve stabljike budu otprilike iste dužine, mada ih ne morate sjeći jer ćete to uraditi na kraju kad buket već bude formiran.

Uradi sam buket za vjencanje

2. Izaberite nekoliko cvjetova koji će biti osnova vašeg bidermajera i odmah ih omotajte i učvrstite ljepljivom trakom oko stabljika. Nju možete jeftino kupiti u prodavnici dekorativnog materijala, gdje ćete kupiti i ukrasnu traku. Počnite dodavati cvijeće oko vaše baze i pravite buket. Dalje nema strogih pravila izuzev da boje budu šarolike i dobro raspoređene. Nakon što dodate nekoliko cvjetova, ne zaboravite zamotati ljepljivu traku kako bi se zadržao željeni oblik.

Uradi sam buket za vjencanje

3. Sad kada ste zadovoljni izgledom, veličinom i gustinom buketa, zamotajte traku posljenji put, na otprilike 4 do 5 cm ispod cvjetova.

Uradi sam buket za vjencanje

4. Preko ljepljive, zamotajte ukrasnu traku po vašem izboru i napravite mašnu. Možete koristiti trake raznih boja, veličina ili kombinacije više njih. Mi smo u ovom slučaju odabrali zlatnu. 
5. Probajte bidermajer u ruci i ocijenite kolika bi mu trebala biti dužina. Kako biste ravno odsjekli stabljike trebaće vam čvršće makaze od običnih. Najbolje su cvjećarske, ali vjerujemo da će zaručnik, tata, deda ili svekar svakako imati neke koje će vam biti od pomoći.

Uradi sam buket za vjencanje

Buket držite u malo vode kako bi zadržao svježinu i pravite ga veče prije vjenčanja.

FOTO apracticalwedding.com

Нема коментара: