ORGANIZACIJA

[organizacija][bsummary]

MLADA

[mlada][grids]

MLADOŽENJA

[mladoženja][bleft]

DEKORACIJE

[dekoracije][twocolumns]

Kako napraviti cvjetni vijenac za kosu - ideje za vjenčanje


kako napraviti cvjetni vijeca vjencanje

Tradicija pletenja cvjetnih vijenaca i ukrasa ima duboke korjene u našem narodu. Ne sumnjamo da ste i sami već tkali vjenčiće od bijelih rada u djetinjstvu i da vam to nije ništa novo i nepoznato. Zahvaljujući modnim trendovima, ovaj način prirodnog ukrašavanja kose se ponovo vratio, pa samim tim ni naše nevjeste nisu ostale imune na njega.

Danas smo za vas izdvojili nekoliko fotografija na kojima ćete korak po korak vidjeti kako da same napravite vijenac od cvijeća za vaše vjenčanje.

Nešto je zahtjevnije raditi sa svježim cvijećem iz razloga što ćete vijenac morati napraviti dan neposredno pred svadbu, kako bi zadržao željeni oblik i svježinu.
Pa počnimo... Za izradu će vam biti potrebno:

  • - svježe ili fabričko svijeće u boji i veličini po vašoj želji
  • - ljepljiva zelena cvjećarska traka
  • - cvjećarska žica
  • - ukrasna satenska traka
  • - makaze za cvijeće

Prije nego što počnemo sa postupkom, napomenućemo da žicu, fabričko cvijeće i satensku traku možete jeftino kupiti u prodavnicama dekorativnog materijala.

1. Svim cvjetovima koje ste pripremili za izradu skratite stabljiku na 6 do 7cm dužine.

kako napraviti cvjetni vijeca vjencanje

2. Na samom početku pletenja uzmite vrh žiče i satensku traku i zalijepite zelenom trakom. Satensku traku ostavite malo dužu jer ćete njome zavezati dva kraja vijenca, a kasnije je uvijek možete skratiti. Dobro omotajte vrh žice da ne bi slučajno stršio. 
3. Sad možete početi dodavati cvijeće. Vodite računa da je pravilno rasporedjeno, da nije prerijetko naslagano, jer iako je traka kojom ga pričvršćujete za žicu zelena, ipak ne bi bilo dobro da se ona previše vidi. Svaki kraj stabljike takođe omotajte da vijenac bude udoban, pa preko dodajte novi sloj cvjetova.
4. Povremeno premjerite da li odgovara obimu vaše glave. Na otprilike 5 do 6 cm od kraja promijenite smijer slaganja cvijeća, kako bi oba kraja vijenca izgledaja simetrično.

kako napraviti cvjetni vijeca vjencanje

5. Satensku traku dobro pričvrstite i za drugi kraj vijenca, preko dodajte posljednje cvjetove i vaš posao je završen.
6. Ukoliko ste radili sa svježim cvijećem, popršćite ga vodom, a za dodatnu zaštitu ga možete držati u plastičnoj posuti u frižideru. 
Sutradan ga izvadite, vežite oko glave i spremne ste za vjenčanje...

kako napraviti cvjetni vijeca vjencanje

kako napraviti cvjetni vijeca vjencanje

FOTO www.brownbutterphoto.com

Нема коментара: