ORGANIZACIJA

[organizacija][bsummary]

MLADA

[mlada][grids]

MLADOŽENJA

[mladoženja][bleft]

DEKORACIJE

[dekoracije][twocolumns]

Napravite sami: cvjetni vijenac za kosu


Cvjetni vijenci za kosu su veoma popularni u poljednjih nekoliko godina. Žene ih nose na različite načine i u raznim prilikama, počev od muzičkih festivala, pa sve do sopstvenih vjenčanja. Oni predstavljaju nježan, prirodan i suptilan način da se osjećate lijepo i zavodljivo.

Ukoliko ste praktični i kreativni, te više volite napraviti nego kupiti gotovo, na pravom ste mjestu. Za vas smo pripremili nekoliko fotografija kroz koje ćete lako i jednostavno naučiti kako da sami izradite cvjetni vijenac za kosu. Sve što vam je potrebno jeftino ćete pronaći u nekoj od obližnjih prodavnica dekorativnog materijala.
Pa počnimo...

Kako napraviti cvetni venac za kosu vencanje

Za izradu će vam trebati:

  • 1. cvijeće svježe ili fabričko
  • 2. cvjećarska žica
  • 3. zelena cvjećarska traka

Kako napraviti cvetni venac za kosu vencanje

Postupak:

1. Spojite ljepljivom trakom dvije cvjećarske žice ili jednu ukoliko je dovoljno dugačka, te napravite krug koji odgovara obimu vaše glave.
2. Skratite stabljike cvjetova na otrilike 3-4 cm dužine i grupišite ih u malene bukete od po 4-5 cvjetova koje ćete takođe zalijepiti cvjećarskom trakom.
3. Uzmite jedan pripremljen skup cvjetova i zalijepite ga sa spoljašnje strane žice.
4. Nastavite slagati skupove u istom smjeru, pomičući ih na niže, tako da cvijetovi sakriju zelenu traku kojom ih lijepite za obruč.
5. Nižite cvijeće ukrug sve dok ne popunite kompletan vijenac.

Kako napraviti cvetni venac za kosu vencanje

Krajnji rezultat bi trebao da izgleda otprilike ovako...

Kako napraviti cvetni venac za kosu vencanje

Cvjetni vijenac od fabričkog, umjetnog cvijeća možete napraviti i mjesec dana pred vjenčanje, dok sa svježim cvijećem radite dan ranije. Kako biste ga dodatno zaštitili, nežno ga popršćite vodom i ostavite da prenoći u posudi u frižideru. Na taj način će zadržati svježinu i neće se isušiti.

Нема коментара: