ORGANIZACIJA

[organizacija][bsummary]

MLADA

[mlada][grids]

MLADOŽENJA

[mladoženja][bleft]

DEKORACIJE

[dekoracije][twocolumns]

10 džepnih maramica za modernog mladoženju


Detalji su ključni element kada je u pitanju personalizovanje mladoženjinog izgleda. Džepna maramica će dati lični pečat vašem stilu na moderan i sofisticiran način. Možete je koristiti tako da odudara od košulje koju ćete obući ili u vidu dopune na kravatu i košulju. 
Za vas smo izdvojili 10 fotografija koje će vam poslužiti kao inspiracija u odabiru...


1. Košulja i maramica u cvjetnom dezenu


Cvjetna košulja zahtijeva detalj koji će se podudarati u stilu, a to svakako može biti džepna maramica. U tom slučaju birajte jednobojnu kravatu boje nekog detalja na košulji i neutralnije nijanse odijela.



2. Tačkasta svilena džepna maramica 


Za uglađen izgled dodajte završni detalj, a to je svakako klasična svilena džepna maramica koja odlično pristaje uz odijelo. Birajte uvijek zanimljiv print sa tačkicama.



3. Džepna maramica i kravata u dva različita dezena


Kravata i maramica ne moraju biti u istom dezenu, kao što možete vidjeti u ovom primjeru. Ono što ih veže su nijanse plave boje i potpuno jednobojno plavo odijelo. Ovakav odabir će svakako izgledati svježe i zanimljivo.



4. Neutralne, svijetle džepne maramice za mladoženju


Bež, šampanj, bijele maramice su klasican odabir koji odlično funkcioniše uz cvjet iste boje i sivo odijelo. Za moderan izgled odaberite crnu kravatu, a maramicu ležerno smotajte.



5. Ležerne, rustik džepne maramice


Ovakve kombinacije dozvoljene su samo za neformale proslave vjenčanja. Ležerna prugasta leptir mašna i maramica odlično se uklapaju ukoliko su povezane jednom ili više boja.



6. Džepna maramica od čipke


Ukolio su detalji od čipke prisutni na vjenčanju ili je vjenčanica od tog materijala, zašto ne povezati i mladoženjin izgled sa cjelokupnim.



7. Čisto i uglađeno


Da bi se stvorio uglađen izgled dovoljno je pokazati samo djelić uredno savijene maramice. Kako bi sve opet izgledalo leženo, birajte manje formalne boje kao npr. ovu kombinaciju smeđe i svijetlo plave.



8. Paisley, kašmirski uzorak i tačkice


Ponekad odabrati jedan dezen nije lako, pa zašto biste onda i odabrali? Kombinujte kašmirski uzorak džepne maramice sa tačkastom leptir mašnom i povežite ih jedinstvenom bojom, s tim da košulja i odijelo obavezno budu u klasičnim nijansama crne ili tamno plave.



9. Ljetnji tonovi


Kao moderan detalj na formalno crno odijelo dodajte troslojnu džepnu maramicu veselih boja u kombinaciji sa istim nijansama cvijeta.



10. Cvijeće umjesto džepne maramice


Neobična i zanimljiva ideja je svakako svježe cvijeće u džepu koje će sigurno transformisati tredicionalno odijelo.



Нема коментара: