ORGANIZACIJA

[organizacija][bsummary]

MLADA

[mlada][grids]

MLADOŽENJA

[mladoženja][bleft]

DEKORACIJE

[dekoracije][twocolumns]

Planiranje vjenčanja u 7 koraka


Pravljenje sveobuhvatnog koncepta i rad na njemu je od presudnog značaja za dobro isplanirano vjenčanje. To će vam u mnogome olokšati organizaciju jer ćete imati uvid u ono što ste uradili mjesecima i sedmicama pred svadbu. Stoga, prije nego što se odlučite da po nečijem prijedlogu rezervišete bend, poslastičara ili salu, ipak pogledajte širu sliku i odredite stil i atmosferu koju želite da postignete.


Planiranje vjencanja
PHOTO BY TARA DONNE

1. Razmišljajte naširoko


Moglo bi se reći da je početak planiranja faza iz snova jer tada ne trebate brinuti o tome da li će nešto funkcionisati kako treba i koliko će koštati. Nemojte ni pomišljati na to šta će reći mama, tata, sestra, brat... Jednostavno zamislite vaše vjenčanje. 
Šta vidite? Evo nekoliko važnih pitanja dok je ideja tu...

- Veliko vjenčanje (svi koje znate) ili malo (prijatelji i rodbina)?
- Na otvorenom prostoru, u zatvorenom ili oboje (prijem kod kuće, pa sala)?
- Moderno, klasično, romantično, glamurozno, rukstik ili vintidž?
- "Fensi", ležerno ili negdje između?
- Proljeće, ljeto, zima ili jesen?


2. Prikupljanje i čuvanje inspirativog materijala


Da biste dobili bolji uvid u to šta želite, a šta definitivno ne, provedite neko vrijeme ćitajući portale, magazine, blogove i prelistavajući fotografije stvarnih vjenčanja. Ali nemojte se ograničiti samo na očigledno. Ponekad zanimljiv dezen, šablon ili uzorak mogu da budu dobra polazna osnova za dalje razvijanje sopstvene zamisli. Sačuvajte sve ideje i inspiraciju na jedno mjesto što će vam pomoći da različite elemente lakše zamislite zajedno.


3. Koliko formalno vjenčanje želite?


Razmislite da li želite ležerno vjenčanje ili dvoranski prijem. To koliko formalan stil odaberete odraziće se na svaki aspekt i detalj vaše proslave, počev od odjeće, preko sale, dekoracije, trajanja svečanosti i broja gostiju.


4. Tema ili stil


Odredite šta vi i vaš budući suprug imate zajedničko, da li je to hobi, ljubav prema muzici, putovanjima ili kulturi. Svi ovi aspekti mogu uticati na temu vašeg vjenčanja. Ali nemojte pretjerivati sa idejama, jer to može dovesti do miješanja stilova i čudne, nepovezane atmosfere. Dovoljno je odabrati jedan upečatljiv motiv kojim ćete se suptilno predstaviti gostima. Dakle, nema potrebe predstavljati se npr. folklorom, slajdovima fotografija sa putovanja ili iz djetinjstva i neobičnim prvim plesom. Budite umjereni.


5. Odaberite boje


Boja je ujedinjujući faktor među svim svadbenim elementima. Najsigurnije je držati se jedne ili dvije istaknute boje. One mogu biti u potpunoj suprotnosti kao npr. zelena i roza ili žuta i ljubičasta. Ne ograničavajte se samo na tome, dodavanjem neutralnih ili metalnih ukrasa dobićete na dubini i širini palete. Takođe, možete da odaberete 3 analogne boje kao što su recimo lavanda, plava i siva. Neke od zanimljivih vjenčanja u bojama možete pogledati na sljedećim linkovima Vjenčanje u indigo plavoj i sivoj boji, Tirkizna i koralna boja na vjenčanju


6. Zajednički motiv


Motiv je završni detalj koji će povezati bitne elemente vašeg vjenčanja. Može se pojaviti bilo gdje, od detalja na torti do samog izgleda pozivnica. Koristite motiv na tri ili četiri mjesta maksimalno kako ne bi djelovao pretjerano ili isforsirano.


7. Ne zaboravite atmosferu


Dok ćete u velikoj balskoj dvorani ukrašenoj zlatnim detaljima imati kupolu za šampanjac, na ležernom vjenčanju koje se država na otvorenom ili u manjim prostorima, gosti će se posluživati zanimljivim točilicama za pivo. I jedna i druga ideja je odlična, dokle god vama odgovara i čini odraz vaše ličnosti. U svakom slučaju, učiniće da vaše vjenčanje bude jedinstveno i originalno.

Нема коментара: