ORGANIZACIJA

[organizacija][bsummary]

MLADA

[mlada][grids]

MLADOŽENJA

[mladoženja][bleft]

DEKORACIJE

[dekoracije][twocolumns]

Romantična frizura za mladu: cvjetni vijenac u kosi


Cvijetni vijenac ili kruna od cvijeća je jedan od najljepših i najlakših ukrasa koje možete ponijeti na vjenčanju. Nekada rezervisan samo za boemske mlade, sada budi interesovanje mnogih djevojaka koje se spremaju za udaju. Kako biste pronašle onaj koji vama savršeno odgovara razmislite o dva faktora: vašem ličnom stilu i godišnjem dobu koje će tada trajati. 
Ukoliko se udajete u proljeće probajte suptilni, nježni vijenac od sitnih bijelih cvjetva u kombinaciji sa pokojim biserom.
Ako ste ljetnja mlada uzmite u obzir vijenac jarkih boja koji ćete kombinovati sa ružom za usne, npr. crvenim ili rozim.
Čak i ako ste zimska nevjesta možete nositi vijenac od cvjeća i to satkan od sitnih grančica žira u komibinaciji sa trakama od kašmira i nježnim krznenim detaljima. Pogledajte sliku 4.
Jesenje mlade birajte žute, zelene i narandžaste tonove, baš u skladu sa vašim okruženjem.
I još jedna stvar; ne morate da birate da li ćete staviti vijenac ili veo, jer oni veoma dobro funkcionišu zajedno. Pogledajte zanimljive primjere i pronađite inspiraciju među njima...


1. Veliki boemski vijenac jarkih boja 


PHOTO BY IAN JOSEPH JONES

Kombinacija velikih i malih cvjetova narandžaste, žute i roze boje sa malo zelenila i lišća izgledaće veselo i smjelo. A kada je u pitanju boho stil, vrijedi pravilo što šarenije to bolje.


2. Vijenac od svijetlo rozog cvijeća


PHOTO BY THE NICHOLS

Cvjetovi iste boje u kombinaciji sa vijencem od eukaliptusa. Veličina i tekstura je ono po čemu ih razlikujemo, dok i dalje izgledaju povezano.


3. Vijenac od poljskog cvijeća za mladu


PHOTO BY THE robertson photography

Živahan raspored plavog i bijelog poljskog cvijeća je idealan za tople proljećne i ljetnje dane.


4. Zimski cvjetni vijenac za mladu


PHOTO BY JACKQUE LYNN

Vijenac satkan od sitnih grančica žira u komibinaciji sa trakama od kašmira i nježnim krznenim detaljima


5. Bijeli cvjetni vijenac za mladu




Ukoliko je vaša kosa intenzivne boje, u ovom slučaju narandžasta, birate vijenac satkan od bijelog ili svijetlo rozog cvijeća kao kontrast frizuri koja se sama po sebi ističe.


6. Predimenzinisni cvjetni vijenac za kosu


PHOTO BY dilan i sara photography

Predimenzionisani vijenac odlično pristaje tamnokosim kovrdžavim nevjestama. Za upečatljiv izgled kombinujte jarko crvene ruže sa intenzivnim crvenim karminom.


7. Šareni cvjetni vijenac za mladu


PHOTO BY Michele boyd

Vijenac kao kombinacija raznobojnog cvijeća i mirisnog bilja za neočekivan, ali prelijep izgled nevjeste.


8. Vijenac od cvijeća u formi nakita


PHOTO BY LEV KUPERMAN PHOTOGRAPHY

Za djevojke koje vole nakit... Postoji mnogo perlica, dragulja i kristala koji i oponašaju izgled cvjetnog vijenca, ali sa dozom sjaja i glamura.


9. Podignuta kosa i šareni vijenac


PHOTO BY stacy hedman

Uz neobavezno podignutu frizuru za vjenčanje najbolje pristaje isto tako neobavezno spleten vijenac od predivnog plavog, ružičastog i crvenog cvijeća.


10. Šarena kombinacija vijenca i buketa 


PHOTO BY just for you photography

Iako se cvijeće uklapa u pripodno proljećno i ljetnje okruženje, zimsko zelenilo i šišarke u kombinaciji sa jarkim ružama čine idealnu kombinaciju za rustične krune i bukete.


11. Bijeli vijenac za mladu


PHOTO BY Laura murray

Ako vam se itenzivne boje ipak ne čine dovoljno svečanim za vjenčanje, idite na neutrelnije nijanse bijele, bež i svijetlo roze. Izgled kompletirajte ružem u crvenoj boji.


12. Vijenac sa predimenzionisanim detaljima


PHOTO BY adene photography

Zašto stati samo na cvijeću? Ova predivna kruna dopunjena je sitrnim citrusima i bobicama. Kontrast tom detalju je smirena šminka i jednostavna frizura.

Нема коментара: